Aurangabadské kuře
Suroviny
- 100 g Zázvor celý
- 250 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Fenykl sladký - hlíza
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kokos sušený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Pískavice řecké seno
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Skořice celá
- 1 hrst Ořechy Kešu
- 10 stroužek Česnek
- 1 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Rýže loupaná
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 63 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1082.8 mg
- Vláknina 17426.9 mg
- Vitamín A 17426.9 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mlýnku si rozemeleme kešu, koření, kokos a rozdrcenou rýži. Kuře pečlivě opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousíčky. Maso smícháme s rozemletou směsí a přidáme špetku soli. Vše necháme 30 minut stranou.
-
2
Cibuli zbavíme slupek, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ty následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Poté přidáme kuřecí kousky a dalších 10 minut smažíme.
-
3
Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme rajčata, zakryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud směs nezměkne. Občas zamícháme. Ozdobíme koriandrem.