Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 35 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 248.5 mg
- Draslík 450.3 mg
- Vláknina 7363.5 mg
- Vitamín A 7363.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé kedlubny oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na osminky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
Smetanovou omáčku připravíme ze světlé máslové jíšky, ve které rozšleháme smetanu, sůl, pepř a omáčku na mírném plameni, za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut.
-
3
Nakrájené kedlubny vložíme do rozpuštěného másla, lehce podusíme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až se voda odpaří a kedlubny změknou.
-
4
Udušené kedlubny přelijeme omáčkou, poklademe vejci a posypeme petrželovou natí.