Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kedlubna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Voda pitná
  • 600 ml Voda pitná
  • 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 248.5 mg
  • Draslík 450.3 mg
  • Vláknina 7363.5 mg
  • Vitamín A 7363.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé kedlubny oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na osminky, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Smetanovou omáčku připravíme ze světlé máslové jíšky, ve které rozšleháme smetanu, sůl, pepř a omáčku na mírném plameni, za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut.

  • 3

    Nakrájené kedlubny vložíme do rozpuštěného másla, lehce podusíme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až se voda odpaří a kedlubny změknou.

  • 4

    Udušené kedlubny přelijeme omáčkou, poklademe vejci a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu