Rybí řízky v teriyaki marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1546 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 414.4 mg
- Vláknina 3697 mg
- Vitamín A 3697 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na začátek připravíme marinádu ze sójové omáčky, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru, bílého vinného octa, nastrouhaného česneku a rajčatového kečupu, za stálého míchání vše ohřejeme a necháme zchladnout.
-
2
Rybí řízky (např. z tresky, porce o hmotnosti cca 125 g) marinádou potřeme, položíme na alobal, zakapeme citronovou šťávou, dobře zabalíme a vložíme na plech do trouby. V troubě, vyhřáté na 180°C pečeme cca 10 - 15 minut, poté z rybích balíčků vylijeme šťávu a opět je uzavřeme.
-
3
V páře nad vroucí vodou nebo vývarem podusíme svazek čínského zelí, udušené nakrájíme.
-
4
K přísadám na omáčku teriyaki (tj. 80 ml marinády teriyaki, 80 ml vody, 1/2 lžičky chilli vloček a kolečka ze 2 jarních cibulek) přilijeme vydušenou šťávu z ryb a přivedeme k varu, poté zmírníme plamen a přibližně minutu povaříme.
-
5
Upečené rybí řízky klademe na čínské zelí uvařené v páře, nakonec zakapeme teriyaki omáčkou.