Ratatouille s vínem
Suroviny
- 200 g Lilek
- 80 g Cibule
- 200 g Paprika červená
- 80 g Mrkev kořen
- 200 g Cuketa
- 300 g Rajčata
- 10 g Tymián čerstvý
- 10 g Oregano čerstvé
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 15 g Petržel kudrnka
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 240 g Veka
- 30 g Protlak rajčatový
- 250 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno červené
- 30 ml Olej olivový
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 8 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 500.5 mg
- Vláknina 8776 mg
- Vitamín A 8776 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky, lilek očistíme, nakrájíme na kostky, papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, cuketu oloupeme a nakrájíme na hranolky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky, petrželku, oregano, tymián a rozmarýn posekáme, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Přidáme papriku, mrkev, lilek, cuketu, rajčata, trochu podusíme, přimícháme rajčatový protlak, promícháme, posypeme bylinkami, podlijeme vývarem a necháme 15 minut velmi zvolna vařit.
-
3
Dochutíme solí, pepřem, přilijeme červené víno a odstavíme.
-
4
Zeleninovou směs podáváme horkou s plátky bílé veky.