Dušené rybí kari z mysu Kumárí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Mouka čočková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 119 mg
  • Vláknina 5391.5 mg
  • Vitamín A 5391.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme, česnek utřeme. Společně s čočkovou moukou a cukrem, rozpuštěným v troše citronové šťávy, krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Po chvíli přidáme nasekané feferony, petrželku a ochutíme kořením.

  • 2

    Promícháme, vložíme osolené rybí maso a dusíme do měkka. Hotovou rybu dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu