Kroupy s dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 27 g
- Sodík 978 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 966 mg
- Vláknina 25499.8 mg
- Vitamín A 25499.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
-
2
Dýni omyjeme, neloupeme, rozkrojíme, odstraním semena a nakrájíme na kostky.
-
3
Připravíme si plech, vložíme na něj kostky dýně a zalijeme olejem, posypeme muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
-
4
Na hluboké pánvi rozpálíme zbytek oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku.
-
5
Poté do pánve přisypeme kroupy, asi 2 minuty dusíme a poté zalijeme bílým vínem. Podusíme ještě asi 5 minut.
-
6
Přidáme zeleninový vývar, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 minut, dokud kroupy nejsou měkké. Občas promícháme.
-
7
Plech s dýní vyjmeme z trouby, dýni vložíme do mixéru, přidáme ricottu a rozmixujeme dohladka. Poté směs přidáme ke kroupám, osolíme a opepříme a promícháme.
-
8
Na suché pánvi opražíme mandlové lupínky a před podáním jimi posypeme kroupy s dýní.