Žampiony na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1464 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 599.3 mg
  • Vláknina 6498.8 mg
  • Vitamín A 6498.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bylinky posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme česnek, podlijeme vývarem. Dusíme nejméně 10 minut. Do zhoustlé šťávy přimícháme posekané bylinky a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu