Vepřový řízek přírodní s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 51 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 345.8 mg
- Draslík 1182.4 mg
- Vláknina 9553.4 mg
- Vitamín A 9553.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na pět plátků, na okrajích trošku nařízneme, naklepeme, osolíme a opeříme.
-
2
Zprudka usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Nyní zmírníme oheň, zaprášíme moukou, přisypeme nadrobno posekanou šalvěj, podlijeme trochou vývaru a podusíme 10 minut. Podléváme podle potřeby, šťáva by měla být středně hustá. Nakonec na každý plátek rozbijeme vejce, necháme ztuhnout bílek, žloutek zůstane mírně tekutý.