Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 500 g Brambory
  • 200 g Pórek
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 5 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 412.6 mg
  • Vláknina 5933.3 mg
  • Vitamín A 5933.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev nalijeme 1 lžíci oleje, vložíme mleté maso, osolíme, přidáme oregano a pozvolna opékáme. Maso musíme častěji míchat, aby se nám netvořily hrudky. Po deseti minutách přilijeme k masu kečup, vývar z masoxu a přidáme nakrájený pórek. Vše společně dusíme ještě 15 minut.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a dáme vařit asi na 20-25 minut. Po uvaření vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko a vyšleháme na kaši.

  • 3

    Na dno zapékací mísy nandáme masovou směs, kterou zakryjeme připravenou bramborovou kaší. Nakonec dáme zapéct ještě na 20 minut do rozehřáté trouby.

  • 4

    Jako přílohu můžeme podávat čerstvý zeleninový salát.

Komentáře k receptu