Chřest s trhancem
Suroviny
- 3000 g Chřest bílý
- 500 g Máslo čerstvé
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 750 ml Mléko polotučné
- 50 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 7 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 63 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 437.9 mg
- Draslík 844.9 mg
- Vláknina 19342.2 mg
- Vitamín A 19342.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a podusíme v osolené vodě se lžící másla a špetkou cukru 25-30 minut.
-
2
V hrnku rozpustíme 375g másla a vzniklou pěnu odstraníme. 3 žloutky s citronovou šťávou a vínem ušleháme v horké vodní lázni do pěny a po troškách vmícháme rozpuštěné máslo. Okořeníme a necháme na teplém místě.
-
3
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh. Mléko, mouku, žloutky a lžičku soli utřeme dohladka a zlehka vmícháme sníh.
-
4
Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a po částech přidáváme připravené těsto. Krátce je opečeme po jedné straně, roztrháme vidličkou a dopečeme.
-
5
Chřest s trhancem upravíme na talíře a ihned podáváme.