Skopový guláš se zakysanou smetanou
Suroviny
- 500 g Cibule
- 500 g Skopová plec
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 3 ks Česnek
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 4 dl Voda pitná
- 0.02 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 4976.5 mg
- Vitamín A 4976.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso umyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a maso prudce osmažíme ze všech stran.
-
3
Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, červenou papriku, sůl, promícháme s masem a pod pokličkou dusíme 15 minut.
-
4
K masu přilijeme 2 dl horké vody a pomalu vaříme 1 hodinu. Během vaření občas promícháme.
-
5
Ve zbývající vodě rozmícháme rajčatový protlak, majoránku a kmín, směs přilijeme k masu, promícháme a dusíme další hodinu.
-
6
Těsně před podáváním guláše zamícháme 1/4 l zakysané smetany a dochutíme solí.
-
8