Pórek s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pórek
  • 200 g Jehněčí plec
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 575.1 mg
  • Vláknina 8900 mg
  • Vitamín A 8900 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, 2 minuty smažíme, podlijeme vodou, přidáme kousek bujónové kostky a dusíme, až maso bude téměř měkké.

  • 2

    Omytý pórek nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé, vložíme je do trochy osolené vody a dusíme. Zpola měkký pórek scedíme, přidáme k masu a vše dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu