Pórek s jehněčím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 14 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 48.1 mg
- Draslík 575.1 mg
- Vláknina 8900 mg
- Vitamín A 8900 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, 2 minuty smažíme, podlijeme vodou, přidáme kousek bujónové kostky a dusíme, až maso bude téměř měkké.
-
2
Omytý pórek nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé, vložíme je do trochy osolené vody a dusíme. Zpola měkký pórek scedíme, přidáme k masu a vše dodusíme doměkka.