Příloha z pečeného bramborového těsta
Suroviny
- 400 g Brambory
- 500 g Mouka pšeničná hrubá
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Droždí
- 90 g Sádlo vepřové škvařené
- 30 g Sádlo vepřové škvařené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 35 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 616.3 mg
- Vláknina 12965.6 mg
- Vitamín A 12965.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu dávky brambor uvaříme, scedíme a necháme prochladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Zbylé syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy k vařeným bramborám. Přidáme prolisovaný česnek, rozšlehané vejce, sůl, majoránku, olej, sádlo, mléko, sůl a pepř. Do mouky vmícháme prášek do pečiva a rozdrobené droždí a vmícháme do bramborové směsi. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Vykynuté těsto vložíme do pekáče, který jsme vymazali a vysypali. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut.