Cibulová polévka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 443.8 mg
  • Vláknina 4938.1 mg
  • Vitamín A 4938.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké.

  • 2

    Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.

  • 3

    Omyjeme a jemně nasekáme petrželovou nať, kterou horkou polévku před podáváním posypeme.

Komentáře k receptu