Cibulová polévka s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 43.3 mg
- Draslík 443.8 mg
- Vláknina 4938.1 mg
- Vitamín A 4938.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké.
-
2
Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
-
3
Omyjeme a jemně nasekáme petrželovou nať, kterou horkou polévku před podáváním posypeme.