Koláč s kuřecí nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 10 g Kopřiva
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 15 g Sůl
  • 3 g Nové koření mleté
  • 15 g Sádlo škvařené
  • 70 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Listové těsto
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1095 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 110.3 mg
  • Draslík 88.6 mg
  • Vláknina 5378 mg
  • Vitamín A 5378 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme velmi najemno nebo ho umeleme v masovém strojku. Rohlíky nalámeme a namočíme v mléce, jakmile nasáknou, přebytečné mléko vyždímáme. Bylinky posekáme nadrobno.

  • 2

    Kuřecí maso smícháme s rohlíky, přidáme vejce, posekané bylinky, sůl, mleté nové koření a vypracujeme těsto.

  • 3

    Listové těsto vyválíme a ořízneme na velikost formy, ve které budeme péct. Formu vymažeme sádlem, vložíme do ní listové těsto, na něj rozetřeme kuřecí nádivku, na povrch položíme několik plátků slaniny, pokapeme máslem a dáme péct. Pečeme 30 až 35 minut, až bude slanina na povrchu křupavá.

  • 4

    Upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme teplý.

Komentáře k receptu