Veganské "sýrové" špecle
Suroviny
- 300 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
- 100 g Bio Krupice z tvrdé pšenice
- 250 g Smetana ovesná
- 300 g Sýr veganský
- 300 ml Minerální voda perlivá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Kurkuma
- 4 polévková lžíce Mouka sójová odtučněná
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 19.1 mg
- Vláknina 1405.5 mg
- Vitamín A 1405.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku s krupicí vsypeme do mísy, přidáme sůl, sójovou mouku, kurkumu a pepř. Za postupného přilévání minerálky uhněteme měkké těsto.
-
2
Z těsto pomocí lisu na brambory nebo hrubého struhadla tvarujeme špecle přímo do hrnce s osolenou vroucí vodou. Velmi zvolna povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch. Vybereme je děrovanou naběračkou (odpěnovačkou) a na chvíli můžeme vhodit do ledové vody, aby příliš nezměkly.
-
3
Špecle spolu s ovesnou smetanou, nasekanou pažitkou a sýrem vložíme do zapékací mísy a necháme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby sýr roztál a zezlátl.
-
4
Ihned podáváme.