Veganské "sýrové" špecle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
  • 100 g Bio Krupice z tvrdé pšenice
  • 250 g Smetana ovesná
  • 300 g Sýr veganský
  • 300 ml Minerální voda perlivá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 4 polévková lžíce Mouka sójová odtučněná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 39 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 19.1 mg
  • Vláknina 1405.5 mg
  • Vitamín A 1405.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku s krupicí vsypeme do mísy, přidáme sůl, sójovou mouku, kurkumu a pepř. Za postupného přilévání minerálky uhněteme měkké těsto.

  • 2

    Z těsto pomocí lisu na brambory nebo hrubého struhadla tvarujeme špecle přímo do hrnce s osolenou vroucí vodou. Velmi zvolna povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch. Vybereme je děrovanou naběračkou (odpěnovačkou) a na chvíli můžeme vhodit do ledové vody, aby příliš nezměkly.

  • 3

    Špecle spolu s ovesnou smetanou, nasekanou pažitkou a sýrem vložíme do zapékací mísy a necháme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby sýr roztál a zezlátl.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu