Vepřové maso na sladkokyselo
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
- 10 g Maizena - kukuřičný škrob
- 7 g Křen
- 3 g Pepř cayenský
- 200 g Ananas
- 50 g Pórek
- 80 g Paprika zelená
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 ml Omáčka Ketjap
- 40 ml Omáčka sójová
- 20 ml Ocet vinný červený
- 120 ml Víno rýžové čínské
- 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 948.7 mg
- Vláknina 2203.5 mg
- Vitamín A 2203.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso osušíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. V míse smícháme škrob, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, ketjap manis, strouhaný křen a cayenský pepř. Vzniklou směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat.
-
2
Ve woku rozpálíme polovinu oleje a na středním ohni 5 minut osmažíme na kousky nakrájenou papriku, chilli papričku a pórek. Na jiné velké pánvi na zbytku oleje opečeme marinované maso ze všech stran asi 8-10 minut. Maso přidáme do woku spolu s na kostičky nakrájeným ananasem a zbylou marinádou a necháme 5 minut dusit. Hotový pokrm osolíme, opepříme a podáváme.