Rolky s hummusem a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 80 g Rajčata
  • 30 g Petržel - nať
  • 60 g Bulgur
  • 4 g Máta
  • 150 g Hummus
  • 30 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Klobása uzená
  • 4 ks Tortilla
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 375 mg
  • Vláknina 16569.9 mg
  • Vitamín A 16569.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur zalijeme studenou vodou a necháme máčet 26 minut. Petržel a mátu omyjeme a nasekáme najemno. Cibuli a rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Klobásy opékáme 10 minut na pánvi s rozpáleným olejem, poté vyjmeme a nakrájíme na podélné poloviny. Bulgur vymačkáme od přebytečné vody, dáme do mísy a promícháme s pokrájenou zeleninou,citronovou šťávou a bylinkami. Osolíme a opepříme. Tortilly potřeme hummusem, navrch dáme salát tabouleh z bulguru a plátky klobásy, zarolujeme a servírujeme překrojené na poloviny.

Komentáře k receptu