Farfalle se sépiemi a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 1104.3 mg
- Vláknina 14792.5 mg
- Vitamín A 14792.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme petrželku a najemno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku. Vyjmeme ze sépií hřbetní kost, odstraníme zobáček, oči, oloupeme je, vykucháme a pokrájíme na kousky.
-
2
Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, podusíme v pánvi s olejem a trochou vody, přidáme sépie, pálivou papričku, oloupané stroužky česneku a část petrželky, vše zprudka podusíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Pak přidáme rajčata a hrášek, trochu soli a vše ještě 20 minut dusíme.
-
3
Uvaříme těstoviny.Promícháme s připravenou omáčkou, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme.