Farfalle se sépiemi a hráškem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 600 g Sépie
  • 200 g Hrášek
  • 500 g Rajčata
  • 60 g Cibule
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 1104.3 mg
  • Vláknina 14792.5 mg
  • Vitamín A 14792.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme petrželku a najemno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku. Vyjmeme ze sépií hřbetní kost, odstraníme zobáček, oči, oloupeme je, vykucháme a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, podusíme v pánvi s olejem a trochou vody, přidáme sépie, pálivou papričku, oloupané stroužky česneku a část petrželky, vše zprudka podusíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Pak přidáme rajčata a hrášek, trochu soli a vše ještě 20 minut dusíme.

  • 3

    Uvaříme těstoviny.Promícháme s připravenou omáčkou, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu