"Suchá" kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 38 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 2126 mg
- Vláknina 14130 mg
- Vitamín A 14130 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričky zbavíme stopek a podélně rozřízneme. Dále je zbavíme semínek a namočíme na 2 minuty do vřelé vody, aby změkly. Poté vodu scedíme a papričky nahrubo nasekáme.
-
2
V mixéru zpracujeme chilli papričky, citrónovou trávu a galgán na hladkou pastu. Přidáme česnek, garnátovou pastu, šalotku, pražený drcený kmín a nasekané nesolené arašídy. A opět vše umixujeme do hladka. Pokud se ingredience nespojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.
-
3
Hotovou pastu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).