"Suchá" kari pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Galgan
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 3 ks Ořechy burské pražené
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 2126 mg
  • Vláknina 14130 mg
  • Vitamín A 14130 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričky zbavíme stopek a podélně rozřízneme. Dále je zbavíme semínek a namočíme na 2 minuty do vřelé vody, aby změkly. Poté vodu scedíme a papričky nahrubo nasekáme.

  • 2

    V mixéru zpracujeme chilli papričky, citrónovou trávu a galgán na hladkou pastu. Přidáme česnek, garnátovou pastu, šalotku, pražený drcený kmín a nasekané nesolené arašídy. A opět vše umixujeme do hladka. Pokud se ingredience nespojí, přilijeme trochu rostlinného oleje.

  • 3

    Hotovou pastu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).

Komentáře k receptu