Banánový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 793.6 mg
- Vláknina 13084 mg
- Vitamín A 13084 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na suché pánvi upražíme cukr na světlý karamel. Zalijeme jej trochou studené vody a povaříme na hustotu omáčky.
-
2
Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme je na skleněné talířky rozkrojenou stranou dospodu. Polijeme je karamelem a dáme vychladit.
-
3
Před podáváním ozdobíme každou půlku banánu šlehačkou a povrch posypeme nahrubo nasekanými, opraženými mandlemi.