Matjes v majonéze

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Matjesy - filet
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 3263 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 100.2 mg
  • Vláknina 9910 mg
  • Vitamín A 9910 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Francouzskou majonézu získáme smícháním majonézy se šlehančkou, do níž zamícháme matjesa nakrájeného na proužky a nechám více jak 2 hodiny odležet.

  • 2

    Na mísu vyskládáme oprané listy hlávkového salátu, na něj navršíme matjesa v majonéze a do středu zapíchneme srdíčko salátu. Kolem ozdobíme půlkolečky citrónu.

Komentáře k receptu