Matjes v majonéze
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 36 g
- Sodík 3263 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 100.2 mg
- Vláknina 9910 mg
- Vitamín A 9910 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Francouzskou majonézu získáme smícháním majonézy se šlehančkou, do níž zamícháme matjesa nakrájeného na proužky a nechám více jak 2 hodiny odležet.
-
2
Na mísu vyskládáme oprané listy hlávkového salátu, na něj navršíme matjesa v majonéze a do středu zapíchneme srdíčko salátu. Kolem ozdobíme půlkolečky citrónu.