Slaneček marinovaný II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2452 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 198.8 mg
- Draslík 515.8 mg
- Vláknina 4031 mg
- Vitamín A 4031 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kroužky nakrájíme cibuli a uvaříme v okyselené vodě.
-
2
Omyté slanečky omyjeme a máčíme ve studené vodě 24 hodin, kterou několikrát vyměníme.
-
3
Následně slanečky sloupneme, vykucháme a vykostíme (jikry a mlíčí použijeme na přípravu pomazánky). Smícháme mléko s moukou a žloutky a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni až k bodu varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavíme ji, přilijeme ocet, olej. Přidáme citrónovou kůru, povařenou cibuli a na kolečka nakrájené okurky.
-
4
Do porcelánové uzavíratelné nádoby vyskládáme slanečky, zalijeme připravenou vychladlou marinádou a necháme dva dny uležet. Podáváme s chlebem.