Kapr marinovaný
Suroviny
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Sůl
- 1 ks Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Olej stolní
- 1 ks Citronová kůra
- 2 ks Hřebíček
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 0.125 l Olej stolní
- 0.5 l Ocet vinný
- 1.5 kg Kapr obecný
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3207 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 304 g
- Sodík 196219 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 405 mg
- Draslík 2084.7 mg
- Vláknina 35896.9 mg
- Vitamín A 35896.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcovaného kapra osolíme, necháme chvilku uležet a následně osušíme papírovými ubrousky vlhkost po soli. Olejem potřeme porce a opečeme na horkém roštu do červena po obou stranách.
-
2
Do porcelánové mísy vyskládáme opečenou rybu, zalijeme ještě horkou marinádou, přikryjeme a v ledničce necháme uležet.
-
3
Příprava marinády :
-
4
Do zředěného octa přidáme koření, sůl a povaříme zhruba 10 minut. Následně do odvaru přidáme na kroužky pokrájenou cibuli, stroužek česneku vcelku a povaříme ještě 5 minut.
-
5
Horkou marinádou polijeme kapra, dáme vychladnout a do vychladké přidáme jemně nakrájené znojemské okurky a kapary. Vše povážeme a uložíme do lednice na dva dny. Podáváme s dílky citrónu.