Pařížské tyčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 125.8 mg
  • Vláknina 3886 mg
  • Vitamín A 3886 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme nastrouhané neloupané mandle, mouku a citronovou kůru. Zpracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme tenký plát. Utřeme 2 bílky se 140g práškového cukru a vzniklou polevou plát potřeme. Nakrájíme jej na tyčky, vyrovnáme na vymazaný plech a zvolna upečeme.

Komentáře k receptu