Paštika z husích drůbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 97049 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 430.5 mg
- Draslík 392.8 mg
- Vláknina 5887 mg
- Vitamín A 5887 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu, cibuli, vepřové maso a husí drůbku uvaříme v osolené vodě. Poté uvařené z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Vykostíme drůbky a společně s masem a syrovými játry dvakrát umeleme.
-
3
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mastným vývarem z drůbků a vymícháme na hustší kaši. Kaši necháme vychladnout, následně ji přidáme k umletému masu, přimícháme do pěny ušlehaná vejce, koření, osolíme a řádně promícháme.
-
4
Formu silně vymastíme, naplníme ji do 3/4 výšky směsí, dobře zakryjeme a vaříme mírným varem ve vodní lázni 1,5 hodiny.