Drobenkový koláč s ovocem
Suroviny
- 200 g Jahody zahradní
- 150 g Maliny
- 140 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Třešně
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Ostružiny
- 100 g Rybíz červený
- 1 špetka Sůl
- 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 25 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 44.7 mg
- Draslík 239.7 mg
- Vláknina 10493.7 mg
- Vitamín A 10493.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 875.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku,cukr,sůl ve velké míse.Přidáme kousky másla a propracujeme v hrubou sypkou směs.
-
2
Omyjeme rybíz,třešně,jahody a necháme okapat.Větší jahody překrojíme,rybíz odstopkujeme a třešně vypeckujeme.Ostružiny a maliny nemyjeme-nasákly by vodu.
-
3
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Pekáč vymažeme máslem a naskládáme do něj ovoce.V hrnku rozmícháme med se šťávou z citronu a pokapeme tím ovoce.Rovnoměrně posypeme drobenkou.Pečeme 25 minut.
-
4
Smetanu podáváme zvlášť.