Drobenkový koláč s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 150 g Maliny
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Třešně
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Ostružiny
  • 100 g Rybíz červený
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 44.7 mg
  • Draslík 239.7 mg
  • Vláknina 10493.7 mg
  • Vitamín A 10493.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 875.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku,cukr,sůl ve velké míse.Přidáme kousky másla a propracujeme v hrubou sypkou směs.

  • 2

    Omyjeme rybíz,třešně,jahody a necháme okapat.Větší jahody překrojíme,rybíz odstopkujeme a třešně vypeckujeme.Ostružiny a maliny nemyjeme-nasákly by vodu.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Pekáč vymažeme máslem a naskládáme do něj ovoce.V hrnku rozmícháme med se šťávou z citronu a pokapeme tím ovoce.Rovnoměrně posypeme drobenkou.Pečeme 25 minut.

  • 4

    Smetanu podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu