Omáčka z žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Žervé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 189.1 mg
  • Draslík 23.8 mg
  • Vláknina 125 mg
  • Vitamín A 125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žervé, mléko, žloutek, rozehřáté máslo a sůl vyšleháme v mixeru.

  • 2

    Omáčku podle chuti osladíme a nakonec vmícháme rajčatový protlak a nasekanou pažitku.

  • 3

    Podáváme ke studeným masům.

Komentáře k receptu