Šlehané žervé s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr moučkový
  • 160 g Žervé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 122.5 mg
  • Vláknina 4250 mg
  • Vitamín A 4250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme žervé s cukrem a mlékem. Přidáme nastrouhanou kůru a trochu citronové šťávy.

  • 2

    Jablko oloupeme, nastrouháme a smícháme se žervé. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. Směs vložíme do misek a necháme asi 20 minut v chladničce.

  • 3

    Můžeme podávat s piškotem.

Komentáře k receptu