Čokoládový koláč s broskvemi
Suroviny
- 750 g Broskve
- 50 g Cukr třtinový
- 20 g Kakao - prášek
- 50 g Mandle
- 200 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Cukr krupice
- 20 ml Rum
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 21 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 105.9 mg
- Draslík 222.4 mg
- Vláknina 4846.7 mg
- Vitamín A 4846.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme v míse mouku s kakaem, máslem a cukrem a promneme na drobenku.
-
2
Na těsto oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme máslo se 150g cukru a vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a rum. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh.
-
3
Do máslového krému vmícháme mouku, mleté mandle a kypřicí prášek, poté přidáme kakao rozšlehané v teplém mléce, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Na závěr přimícháme zlehka sníh z bílků.
-
4
Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme drobenkou a rozložíme na ni plátky broskví.
-
5
Pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 180C.
-
6
Koláč necháme vychladnout na plechu, nakrájíme a podáváme.