Petrželkové máslo s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Česnek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 11.3 mg
  • Vláknina 142.4 mg
  • Vitamín A 142.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek prolisujeme, petrželku nasekáme. Všechny přísady vložíme do mixéru a důkladně prohněteme.

  • 2

    Hmotu zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce.

  • 3

    Před podáváním vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Vhodné ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu