Pečené brambory s marinovanými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1154.9 mg
  • Vláknina 13905 mg
  • Vitamín A 13905 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapary opláchneme od soli a necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme spolu s kapary, petrželkou a česnekem. Ke směsi přidáme 2lžíce oleje a necháme marinovat.

  • 2

    Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, nasypeme do vroucí vody ochucené octem a povaříme 2min. Poté slijeme, přemístíme na plech, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme 30min v troubě předehřáté na 180C. V polovině pečení obrátíme. Po vyjmutí necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  • 3

    Těsně před podáváním marinovaná rajčata osolíme, rozdělíme do misek, přidáme brambory, dozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu