Pečené brambory s marinovanými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 7 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1154.9 mg
- Vláknina 13905 mg
- Vitamín A 13905 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapary opláchneme od soli a necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme spolu s kapary, petrželkou a česnekem. Ke směsi přidáme 2lžíce oleje a necháme marinovat.
-
2
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, nasypeme do vroucí vody ochucené octem a povaříme 2min. Poté slijeme, přemístíme na plech, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme 30min v troubě předehřáté na 180C. V polovině pečení obrátíme. Po vyjmutí necháme vychladnout při pokojové teplotě.
-
3
Těsně před podáváním marinovaná rajčata osolíme, rozdělíme do misek, přidáme brambory, dozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.