Pěna z kozího sýru s kousky čerstvé zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 44.7 mg
- Draslík 183.5 mg
- Vláknina 1472.8 mg
- Vitamín A 1472.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme, cca 5min ji povaříme ve víně, slijeme a nasekáme najemno.
-
2
Kozí sýr metličkou zpracujeme na krémovou konzistenci, přidáme šalotku a nasekaný kerblík, ochutíme solí a pepřem. Poté vmícháme částečně vyšlehanou smetanu.
-
3
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, na pánvičce na mírném ohni rozpustíme a přidáme k sýrové směsi. Opatrně promícháme a pěnu dáme vychladit na 4h do lednice.
-
4
Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, rozdělíme do misek, do každé přidáme lžíci sýrové pěny, dozdobíme lístky kerblíku a podáváme.