Černá čokoláda s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 75 g Čokoláda hořká
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 10 g Kakao - prášek
  • 50 g Cukr krupice
  • 4 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 15 g Solamyl
  • 30 g Cukr moučkový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Kompot višňový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1411 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 138 g
  • Cholesterol 351.3 mg
  • Draslík 1080.6 mg
  • Vláknina 21230.5 mg
  • Vitamín A 21230.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou.

  • 2

    Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny. Přidáme čokoládu, mouku, maizenu a kypřicí prášek a důkladně promícháme. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vymícháme hladkou hmotu.

  • 3

    Formičky ve tvaru srdce vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25min. Po vyjmutí necháme vychladnout, vyklopíme, vodorovně rozpůlíme a každé srdíčko naplníme dvěmi višněmi nakrájenými na kousky.

  • 4

    Na polevu nalámeme čokoládu a vložíme od mísy. Cukr rozpustíme v 50ml vody, v hrnku přivedeme k varu a zahříváme 2-3min. Odstavíme, přidáme kakao, máslo, necháme rozpustit, přefiltrujeme a sirupem přelijeme čokoládu.

  • 5

    Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, na závěr přidáme šlehačku.

  • 6

    Srdíčka rozdělíme na talíře, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Dozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme.

Komentáře k receptu