Černá čokoláda s višněmi
Suroviny
- 75 g Čokoláda hořká
- 150 g Čokoláda hořká
- 10 g Kakao - prášek
- 50 g Cukr krupice
- 4 g Kypřicí prášek do pečiva
- 10 g Máslo čerstvé
- 15 g Solamyl
- 30 g Cukr moučkový
- 60 g Máslo čerstvé
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Kompot višňový
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1411 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 88 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 138 g
- Cholesterol 351.3 mg
- Draslík 1080.6 mg
- Vláknina 21230.5 mg
- Vitamín A 21230.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou.
-
2
Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny. Přidáme čokoládu, mouku, maizenu a kypřicí prášek a důkladně promícháme. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vymícháme hladkou hmotu.
-
3
Formičky ve tvaru srdce vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25min. Po vyjmutí necháme vychladnout, vyklopíme, vodorovně rozpůlíme a každé srdíčko naplníme dvěmi višněmi nakrájenými na kousky.
-
4
Na polevu nalámeme čokoládu a vložíme od mísy. Cukr rozpustíme v 50ml vody, v hrnku přivedeme k varu a zahříváme 2-3min. Odstavíme, přidáme kakao, máslo, necháme rozpustit, přefiltrujeme a sirupem přelijeme čokoládu.
-
5
Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, na závěr přidáme šlehačku.
-
6
Srdíčka rozdělíme na talíře, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Dozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme.