Sicilské cannoli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 31 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 52.7 mg
- Draslík 303.6 mg
- Vláknina 8800 mg
- Vitamín A 8800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto smícháme v míse mouku, rozpuštěné sádlo, víno a cukr, vypracujeme hladké těsto a necháme chvíli odpočinout.
-
2
Poté vyválíme tenký plát, vykrojíme z něj kolečka o průměru cca 8cm a navineme na nerezové trubičky. Důkladně přimáčkneme.
-
3
Trubičky osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava, necháme vychladnout a okapat na papírové utěrce.
-
4
Na náplň nasekáme čokoládu a pistácie na kusky. Z ricotty a moučkového cukru vyšleháme krémovou pěnu, přidáme čokoládu, pomerančový kompot a polovinu pistácií.
-
5
Směsí naplníme trubičky, jednu stranu namočíme do zbytku nasekaných pistácií a druhou do pomerančového kompotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
-
6
Můžeme servírovat se zmrzlinou nebo dozdobit karamelem.