Falešná bramborová vajíčka se zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Salát hlávkový
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Fenykl obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 692.2 mg
  • Vláknina 13301.2 mg
  • Vitamín A 13301.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme a v míse vidličkou rozmačkáme. Přidáme najemno nasekanou petrželku, 3 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Formičku ve tvaru poloviny vejce vyložíme fólií, naplníme do poloviny bramborovu směsí, upěchujeme a vyklopíme na tác vyložený pečicím papírem. Tímto způsobem připravíme cca 12 vajíček a necháme odpočinout v lednici.

  • 3

    Salátové listy otrháme, ochutíme olejem, solí a fenyklovými lístky. Rozložíme na servírovací talíř.

  • 4

    Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a nasypeme na salátové listy.

  • 5

    Vychlazená vajíčka obrátíme, do každého uděláme důlek a rozložíme na zeleninu.

  • 6

    Ve vodní lázni rozmícháme žloutky se zbytkem oleje, ochutíme solí a pepřem a pomocí kornotu vytvořeného z papíru na pečení směsí naplníme důlky ve vajíčkách.

  • 7

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu