Oříškové vafle s pistáciovým krémem
Suroviny
- 10 g Kakao - prášek
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy lískové
- 100 g Pistácie
- 30 g Cukr krupice
- 90 g Cukr krupice
- 300 ml Mléko polotučné
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 33 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 184.5 mg
- Draslík 244.7 mg
- Vláknina 6853.8 mg
- Vitamín A 6853.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na krém přivedeme v kastrůlku k varu mléko s pistáciemi a rozpůleným vanilkovým luskem. Zrníčka z lusku vyškrábneme do mléka a lusk vyjmeme. Směs rozmixujeme.
-
2
Žloutky promícháme s cukrem, přidáme mouku a rozmixované pistácie. Za stálého míchání krém cca 3min povaříme, poté posypeme cukrem a necháme zakrytý zcela vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme ušlehanou smetanu.
-
3
Na wafle nejprve rozmixujeme opražené ořechy na moučku. V kastrůlku přivedeme k varu 200ml vody s máslem, za stálého míchání přisypeme mouku,rozmixované ořechy a kakao. Odstavíme jakmile se začne těsto odlepovat od stěn kastrůlku a vmícháme cukr.
-
4
Vychladlé těsto lijeme po lžících do středu waflovače a pečeme cca 1min.
-
5
Wafle slepujeme vždy po 3ks pistáciovým krémem a podáváme.