Srbské marinované kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 67 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 263.1 mg
- Draslík 902.8 mg
- Vláknina 1855.8 mg
- Vitamín A 1855.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme
-
2
doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme.
-
3
Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme.
-
4
Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet.