Božské kostky
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 25 g Solamyl
- 500 g Kompot meruňkový
- 100 g Poleva čokoládová
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Čokoláda hořká
- 400 ml Sýr Ricotta
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 3 ks Cukr vanilka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 13 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 116.5 mg
- Draslík 190.5 mg
- Vláknina 2639.7 mg
- Vitamín A 2639.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.
-
2
Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
-
3
Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
-
4
Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a po částech do ní vmícháme pudink.
-
5
Korpus poklademe okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.
-
6
Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.