Škvarkový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové škvarky
  • 150 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Marmeláda meruňková
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kakao - prášek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko acidofilní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 982 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 523.5 mg
  • Vláknina 24000 mg
  • Vitamín A 24000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 204.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si na vále těsto z mouky, cukru, škvarků, 2 žloutků a z mléka.

  • 2

    Těsto rozválíme na placku o síle asi 1 cm. Potřeme ji hustou zavařeninou a stočíme do závinu.

  • 3

    Závin pomažeme vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.

  • 4

    Závin je chutnější až druhý den a má i delší trvanlivost.

Komentáře k receptu