Škvarkový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 982 kcal
- Sacharidy 166 g
- Tuky 18 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 523.5 mg
- Vláknina 24000 mg
- Vitamín A 24000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 204.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si na vále těsto z mouky, cukru, škvarků, 2 žloutků a z mléka.
-
2
Těsto rozválíme na placku o síle asi 1 cm. Potřeme ji hustou zavařeninou a stočíme do závinu.
-
3
Závin pomažeme vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.
-
4
Závin je chutnější až druhý den a má i delší trvanlivost.