Bulharský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 3145 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 577.8 mg
  • Vláknina 8995 mg
  • Vitamín A 8995 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky opečeme na plotýnce, zchladíme je studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je a zbavíme semen.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky, okurky nakrájíme na kostičky a cibuli na kroužky.

  • 3

    Vše polijeme marinádou z octa, oleje, soli a petrželky.

Komentáře k receptu