Vejce na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hořčice
  • 20 g Kapary sterilované
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 20 g Sardelové řezy
  • 3 ks Citrony
  • 5 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 261.6 mg
  • Draslík 462.9 mg
  • Vláknina 10215 mg
  • Vitamín A 10215 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky.

  • 2

    Máslo utřeme se sardelovými řezy, přidáme hořčici, sůl, nastrouhané žloutky, vše spojíme a ochutíme nasekanými kapary. Směsí plníme pomocí sáčku s trubičkou půlky vajec.

  • 3

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky, dáme na talířky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Do středu talířku klademe vždy dvě půlky plněných vajec a zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu