Vejce na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 261.6 mg
- Draslík 462.9 mg
- Vláknina 10215 mg
- Vitamín A 10215 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
-
2
Máslo utřeme se sardelovými řezy, přidáme hořčici, sůl, nastrouhané žloutky, vše spojíme a ochutíme nasekanými kapary. Směsí plníme pomocí sáčku s trubičkou půlky vajec.
-
3
Omytá rajčata nakrájíme na plátky, dáme na talířky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Do středu talířku klademe vždy dvě půlky plněných vajec a zdobíme petrželkou.