Tvarohový tunel s banánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 g Cukr moučkový
  • 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 2 ks Banány
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Čokoláda hořká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 118.8 mg
  • Draslík 258.5 mg
  • Vláknina 3137.2 mg
  • Vitamín A 3137.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce se 130g cukru vyšleháme do pěny, vmícháme polohrubou mouku, kakao a nastrouhanou čokoládu.

  • 2

    Na náplň vyšleháme ze změklého másla, cukru a měkkého tvarohu hladký krém.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Těsto pečeme asi 10 minut na plechu s pečícím papírem.

  • 4

    Piškot stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout.

  • 5

    Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinovou fólií. Z piškotového korpusu si odkrojíme pruh na přikrytí a zbytkem plátu vyložíme formu. Přečnívající kousky piškotu odřízneme. Formu s piškotem naplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány a doplníme krémem až po okraj. Přiklopíme pruhem piškotu, který jsme odřízli jako první a mírně přitlačíme.

  • 6

    Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou (nebo rozpuštěnou čokoládou).

Komentáře k receptu