Františkolázeňský mandlový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2695 kcal
- Sacharidy 242 g
- Tuky 178 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 241 g
- Cholesterol 1260.6 mg
- Draslík 940.3 mg
- Vláknina 33946.8 mg
- Vitamín A 33946.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 28.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 144.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, másla, žloutku a citronové kůry.
-
2
Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech a potřeme dvěma žloutky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi a posypeme na povrchu těsto.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních dozlatova. Teplé nakrájíme na řezy.