Františkolázeňský mandlový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 125 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2695 kcal
  • Sacharidy 242 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 241 g
  • Cholesterol 1260.6 mg
  • Draslík 940.3 mg
  • Vláknina 33946.8 mg
  • Vitamín A 33946.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 28.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 144.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, másla, žloutku a citronové kůry.

  • 2

    Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech a potřeme dvěma žloutky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi a posypeme na povrchu těsto.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních dozlatova. Teplé nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu