Broskve se žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 29 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 244.4 mg
- Vláknina 9125 mg
- Vitamín A 9125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kolečka silná asi 1/2cm. Vložíme je do vařící vody okyselené citronem a necháme přejít var.
-
2
Vychladlá jablka klademe na talířky a cukrářským sáčkem na ně naneseme krém ze žervé a másla.
-
3
Navrch položíme půlku broskve a ozdobíme půlkou ořechového jádra.