Barevný rosol
Suroviny
- 300 g Cuketa
- 75 g Želatina bílá plátky
- 250 g Fenykl obecný
- 600 g Mrkev kořen
- 1 ks Bageta
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Tabasco
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 179 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 763.9 mg
- Vláknina 32903.7 mg
- Vitamín A 32903.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.
-
2
Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.
-
3
Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.
-
4
Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.
-
5
Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.
-
6
Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.
-
7
Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.
-
8
Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.