Hroznový pudink sugol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 1 kg Hroznové víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 238.9 mg
  • Vláknina 2565 mg
  • Vitamín A 2565 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hroznové víno omyjeme, kuličky rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2litru vody a cukr. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a cca 10min povaříme.

  • 2

    Hrozny rozmačkáme, odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do druhého dne do lednice.

  • 3

    Poté směs propasírujeme přes cedník, šťávu zachytíme a smícháme ji s moukou. Za stálého míchání cca 4min povaříme na mírném ohni.

  • 4

    Necháme vychladnout, přelijeme do misek a necháme ztuhnout v lednici.

  • 5

    Pře podáváním dozdobíme kuličkami vína.

Komentáře k receptu