Hroznový pudink sugol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 238.9 mg
- Vláknina 2565 mg
- Vitamín A 2565 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hroznové víno omyjeme, kuličky rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2litru vody a cukr. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a cca 10min povaříme.
-
2
Hrozny rozmačkáme, odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do druhého dne do lednice.
-
3
Poté směs propasírujeme přes cedník, šťávu zachytíme a smícháme ji s moukou. Za stálého míchání cca 4min povaříme na mírném ohni.
-
4
Necháme vychladnout, přelijeme do misek a necháme ztuhnout v lednici.
-
5
Pře podáváním dozdobíme kuličkami vína.