Čokoládový koláč s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 2 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 104.2 mg
- Vláknina 2337.5 mg
- Vitamín A 2337.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 489.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně omyjeme, vypeckujeme, rozpůlíme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180oC (horkovzdušnou na 160oC, plynovou na stupeň 2-3). Dno rozkládací formy vyložíme papírem na pečení.
-
2
Do mísy prosijeme mouku s kakaovým práškem a polovinou cukru a vše smícháme.
-
3
Ve druhé míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme zbylý cukr a vanilkovou dřeň. Šleháme tak dlouho, až je krásně lesklý a tvoří se na něm ostré špičky.
-
4
Na sníh nasypeme směs mouky, kterou jsme si připravili a opatrně promícháme, aby nám sníh nespadl. Těstem naplníme dortovou formu a na povrch rozdělíme okapané třešně.
-
5
Koláč pečeme 20 – 25 minut, přitom zkoušíme špejlí, zda se už těsto nelepí. Upečený koláč po vyjmutí z trouby necháme ještě chvíli odpočinout ve formě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem nebo můžeme místo cukru ozdobit šlehačkou.
-
6
Tvaroh promícháme s třešněmi a šťávou z kompotu a podáváme s koláčem.