Kuskusový salát s mořskými plody a čerstvou mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Kalamáry
  • 300 g Kuskus
  • 125 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Celerové semínko
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 20 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 166.4 mg
  • Draslík 548.4 mg
  • Vláknina 7828.3 mg
  • Vitamín A 7828.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a celerové semínko smícháme.

  • 2

    Osolíme, opepříme a dáme stranou.

  • 3

    Kurkumu a kmín vmícháme do vroucího vývaru.

  • 4

    Přidáme sépii a krevety a 2 minuty vaříme, dokud nejsou krevety oranžové.

  • 5

    Poté plody z vývaru vyjmeme.

  • 6

    Do velké mísy dáme kuskus a zalijeme bylinkovým vývarem. Promícháme a zakryjeme poklicí, dokud se vývar nevstřebá.

  • 7

    Kuskus promícháme, přidáme směs krevet a sépie, řapíkatý celer, rajčata, jarní cibulky a mátu.

  • 8

    Přilijeme zálivku a promícháme.

Komentáře k receptu