Španělský salát z mrkve a krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 700 g Mrkev kořen
  • 50 ml Ocet vinný
  • 50 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 107.7 mg
  • Vláknina 12238.8 mg
  • Vitamín A 12238.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.

  • 2

    Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme

  • 3

    Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.

  • 4

    V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.

  • 5

    Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.

  • 6

    Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.

  • 7

    Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.

Komentáře k receptu