Španělský salát z mrkve a krevet
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 700 g Mrkev kořen
- 50 ml Ocet vinný
- 50 ml Olej olivový
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 107.7 mg
- Vláknina 12238.8 mg
- Vitamín A 12238.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.
-
2
Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme
-
3
Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.
-
4
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.
-
5
Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.
-
6
Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.
-
7
Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.